PASTORAL EDUCATIVA

QUI SOM?

L'Equip de Pastoral de l'escola el formem mestres i professors de les diferents etapes educatives, pares i alumnes de secundària. Entenem la Pastoral com a un projecte que implica totes i cadascuna de les persones de l'escola. La Pastoral, doncs, és una part essencial del carisma Vedruna.

Per a portar a terme la tasca Pastoral, l'equip està format per: la Montse Trullols i la Nuri Crespo (mestres d'educació infantil), l'Ester Roldan (mestra de primària) i l'Àngela Collell (mestra de secundària).

La representació dels alumnes de secundària és molt àmplia:

 1r ESO:Vinyet Fontellas, Mar Jané, Martina Rodríguez, Irene Sota

 2n ESO: Ruben Benaiges, Enric Campos, Biel Cots, Marina Foraster, Uriel Galera, Júlia Haro, Lluc Jané, Jana León, Rancés Limongi, Unai Martin, Josep Palà, Xavier Pérez

 3r ESO: Queralt Clusellas, Xènia Delgado, Carla Estruch, Mireia Riera

 4t ESO:  Naim Escudero, Yassine Lamouri, Rut Tristany i Abril Vilajosana

L'Equip de pastoral també compta amb la col·laboració del rector de la parroquia i de tot el claustre de professors. Sense ells i la seva implicació, la Pastoral a l'escola no seria possible.

 

QUÈ FEM?

Les funcions de l'Equip de Pastoral es poden concretar en els punts següents:

-Despertar inquietuds a través de les emocions i el coneixement d'un mateix, fent incís en la importància de la reflexió i de la meditació.

-Dinamitzar i organitzar les celebracions emmarcades dins l'any litúrgic i altres dates assenyalades.

  • Celebracions de l'any litúrgic: Advent, Nadal, Quaresma i Pasqua
  • Dia Escolar de la Pau (DENIP) el 30 de gener.
  • Santa Joaquima de Vedruna, el 22 de maig

 

-Orientar el professorat en la concreció del lema del curs.

 

-Col·laborar en l'organització del Pessebre Vivent.

 

-Promoure les visites dels diferents cursos a la Residència d'avis Sant Jaume.

 

-Proposar al claustre de professors les diferents trobades existents entre les escoles Vedruna de  Catalunya i coordinar-ne la participació.

 

-Empènyer projectes d'acció social.

  • Recollida d'aliments i productes de primera necessitat per fer-ne donació a Càritas Parroquial de Cardona (durant una setmana del 2n trimestre)
  • Facilitar xerrades per als alumnes sobre els temes de solidaritat i cooperació

 

LEMA DEL CURS

Des de l'Equip de pastoral Vedruna Catalunya se'ns proposa un Objectiu Triennal que segueix la línia marcada per la Proposta Educativa Vedruna: Créixer és comprometre's. Podríem dir que l'Objectiu actua com a instrument de cohesió entre les escoles Vedruna i és un bon exemple del nostre treball en xarxa. 

L'Equip de pastoral de l'escola és l'encarregat de presentar-lo al claustre de professors i dinamitzar-lo durant tot el curs escolar.

 

 

 

 
També et pot interessar...