Notícies

Xerrada visió i aprenentatge

El 29 d'octubre va tenir lloc a l'escola una xerrada molt interessant sobre visió i aprenentatge a càrrec de l'optometrista Rosalba Alzuria, adreçada al públic en general però especialment per a pares i mares d'infantil i cicle inicial. Us en fem un breu resum:

L'aprenentatge es relaciona molt directament amb la visió, ja que el 80% del que un nen aprèn li arriba per via visual. És per això, que els infants van desenvolupant una sèrie de funcions visuals imprenscindibles per a lectura: visió binocular, capacitat d'enfocament, moviments oculars precisos i una bona percepció visual. Si aquestes funcions no es desenvolupen correcament, això pot tenir una repercusió important en el rendiment escolar i generar problemes en el procés d'aprenentatge.

La teràpia visual realitzada pels optometristes, busca aconseguir millorar aquestes habilitats visuals mitjançant uns exercicis optomètrics, terapia visual, ulleres, lents de contacte o una correcta higiene visual.

Per finalitzar, ens va explicar uns quants consells d'higiene i ergonomia visual per tal de prevenir futurs problemes visual.

Moltes gràcies Rosalba i a tot el públic assistent!