Notícies

Projecte: "Vivim al nostre poble"

Durant el primer trimestre d'aquest curs els alumnes de 2n de Primària hem treballat "Vivim al nostre poble: Cardona”.

El nostre projecte va començar a partir de la Festa Major de Cardona. Per ells és una festa que la viuen de ben petits sobretot el correbou amb el seu famós "encierro”, "la cargolera” i el gran nombre de gegants que tenim la sort de tenir. Per això resulta molt fàcil parlar dels elements festius de la nostra festa.

I és dins aquest context on va sorgir la primera proposta de treball: Explicar la seva festa major a través d'un llibre i després poder explicar-lo a altres.

Un cop acordat el nombre de pàgines, triat els diferents edificis i escenaris, ens vam decidir explicar la festa major mitjançant rodolins.

Després de 2 mesos de treball, va arribar el moment de donar a conèixer el producte final per compartir-lo amb les altres classes de l'escola.

En la segona part del projecte ens vam centrar en els edificis i llocs emblemàtics que ofereix el nostre poble i vam incorporar les noves tecnologies a les activitats de l'aula: "la realitat augmentada”.

Els passos que es va dur a terme:

  • Triar quins monuments o llocs importants volien explicar i buscar informació.
  • Amb els chromebooks van passar l'escrit a l'ordinador.
  • En un mapa de Cardona vam dissenyar el recorregut més idoni per anar a gravar els vídeos.
  • Estudiar el text que han realitzat per poder fer la gravació de memòria.
  • Anar a gravar els edificis o indrets que han estudiat amb les tauletes seguint el recorregut. Són els propis alumnes qui van fer les fotos, van gravar, editar els vídeos i crear els aurasmes.
  • Van preparar l'exposició al distribuïdor de Primària. 

I per últim va arribar el dia que tot el nostre treball el vam presentar a les famílies de la classe. Així doncs els vam convidar a venir a l'escola i van conèixer personalment tota la feina feta.

Quan treballem plegats, el resultat és més enriquidor.